Μπορεί ένας τεχνητός εγκέφαλος να νικήσει έναν βιολογικό;
Συνέντευξη της Δρ. Παναγιώτας Ποϊράζη στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Brain Inspired: Dr. Poirazi: AI Brains Need Dendrites
In this podcast with Paul Middlebrooks on BrainIspired, Dr. Poirazi discusses why AI needs dendrites. Find out more in BI 167 Panayiota Poirazi: AI Brains Need Dendrites.
Βαθιά μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη
Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει έναν εξωστρεφή κύκλο σεμιναρίων με τίτλο: «Τεχνολογία, Κοινωνία και Επιστήμη», ο οποίος δεν απευθύνεται μόνο στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και στην ευρύτερη Κρητική κοινωνία. Η πρώτη συνάντηση του κύκλου σεμιναρίων με τίτλο: «Βαθιά μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη» διεξήχθη τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021, στις 19:00. Εισηγητής ήταν ο Αναστάσιος Ρούσσος, Κύριος Ερευνητής, Ινστιτούτο Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και σχολιαστές οι Γιώτα Ποϊράζη, Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και ο Μανόλης Δαφέρμος, Καθηγητής Επιστημολογίας της Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Βραδιά Ερευνητή – 2020
Σύντομη παρουσίαση της έρευνας που κάνουμε στο εργαστήριό μας για τη Βραδιά Ερευνητή 2020, που λόγω της Πανδημίας covid-19 δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί στο ΙΤΕ. Ελπίζουμε να τα πούμε από κοντά το 2021 !!!
Quanta Science Podcast
Listen to the latest episode of the Quanta Science Podcast describing the “Hidden Computational Power Found in the Arms of Neurons”. The piece is based on our recent Science paper with the Larkum lab, whereby the dendrites of human neurons are shown to perform logical operations that were thought solvable only by neural networks. Read more about this work in Quanta Magazine.
Διαδικτυακό σεμινάριο του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης
Διαδικτυακό σεμινάριο του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» σε συνεργασία με το R.E.A.L. Science, παρουσιάζει Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και εταιρείες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. [Δρ. Ποϊράζη – 14:53]
Αφιέρωμα του CNN Greece στη Δρ. Ποϊράζη
Άρθρο – αφιέρωμα του CNN Greece στην ερευνητική πορεία της Δρ. Ποϊράζη και video της συνέντευξης της σχετικά με της δραστηριότητες του εργαστηρίου στο ΙΜΒΒ-ΙΤΕ.
Βραδιά Ερευνητή – 2019
Ανάρτηση του εργαστηρίου μας.
Άρθρο της “Καθημερινής”
Άρθρο της “Καθημερινής” σχετικά με την πρόσφατη ερευνητική δημοσίευση μας στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Communications.
Συνέντευξη της Δρ. Ποϊράζη στο protagon.gr
Συνέντευξη της Δρ. Ποϊράζη στο protagon.gr σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται στο εργαστήριο, με ειδικό αφιέρωμα στα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεργασίας με το εργαστήριο του Dr. Losonczy στο Πανεπιστήμιο του Columbia.
Συνέντευξη του εργαστηρίου μας στο Crete TV
Συνέντευξη μελών του εργαστηρίου μας στο Crete TV σχετικά με την πρόσφατη δημοσίευση αποτελεσμάτων ερευνητικής συνεργασίας μας με το εργαστήριο του Dr. Losonczy στο Πανεπιστήμιο του Columbia.
Από το λαβύρινθο της μνήμης στα υπολογιστικά μοντέλα νευρώνων | Alexandra Tzilivaki | TEDxChania
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τί κοινό έχει μια μικρή πόλη όπως τα Χανιά, με τον εγκέφαλο, τα νευρικά κύτταρα και την ικανότητα για μνήμη και μάθηση; Κι όμως υπάρχει μια πολύ απλή λογική σύνδεση. Η Αλεξάνδρα Τζιλιβάκη μας ξεναγεί στις γειτονιές του εγκεφάλου και μας βοηθάει να ανακαλύψουμε αυτή την πόλη.
Start Your Lab event
The ‘Start Your Lab’ event was organized by FKNE members (including Dr. Poirazi) during the FENS Forum 2018. The short talks feature lessons learnt and advice from FKN fellows on the difficulties of running a new research lab.
Science meets art, art meets science!
ERCcOMICS, a creative and ambitious science-communication initiative that exploits the power of visual storytelling to innovate the way European research is communicated, has featured dEMORY as a notable European Research Council (ERC) funded research project, and recently came up with the above illustration, inspired by Dr. Poirazi’s TEDx talk on the cellular mechanisms of memory formation and recall. Read more here.
.
Ομιλία της Δρ. Ποϊράζη στις Δαρβινικές Δευτέρες
Βίντεο από την ομιλία της Δρ. Ποϊράζη στις Δαρβινικές Δευτέρες, μια από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό της πόλης του Ηρακλείου, όπου διεθνούς φήμης επιστήμονες μεταλαμπαδεύουν στο κοινό τα σύγχρονα επιτεύγματα της έρευνας. Μέσα από τη διάλεξη της, η Δρ. Ποϊράζη ταξίδεψε το κοινό μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι επιστήμονες, πολίτες του Ηρακλείου, φοιτητές και μαθητές, στα μονοπάτια της μνήμης, των μαγικών δυνατοτήτων του εγκεφάλου ως τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα στον τομέα της τεχνιτής νοημοσύνης και της ρομπορτικής. Τη Δρ. Γιώτα Ποϊράζη προλόγισε η καθηγήτρια Μαρία Παπαδοπούλη και ο καθηγητής Ελευθέριος Ζούρος.
Συνέντευξη με την Ανδριανή Αγγελιδάκη, Κriti TV 2017
WEF China 2015 – ERC Press Conference: Ambitious research, a key ingredient for Europe’s growth
WEF ERC IdeasLab 2014
WEF 2014 – What could revolutionize Neuroscience?
Συνέντευξη της Δρ. Ποϊράζη στο Σιγμα Live Cyprus
Η Δρ. Ποιράζη στο TEDx Heraklion 2014
Συνέντευξη στη LiFO, 2014
Συνέντευξη στη LiFO, 2014-Τι χρειάζεται μια ομάδα επιστημόνων για να πετύχει;
“Κύριο συστατικό της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά, το πάθος για την έρευνα και η άψογη συνεργασία των μελών μιας ομάδας. Όλοι θα πρέπει να εργάζονται για ένα κοινό στόχο με μεράκι και υγιή συναγωνισμό, όχι ανταγωνισμό. Ο συνδυασμός των παραπάνω οδηγεί σε σπουδαίες ανακαλύψεις!”
KritiTV 2013, Καλό Μεσημέρι – Γυναίκα της Χρονιάς (LiFO)